www.spellenpagina.info www.drinkspellen.info www.kaartspellen.info www.dobbelspellen.info www.bordspellen.info

Trimennen

Trimen is een dobbelspel dat is ontstaan in Oostenrijk. Oorspronkelijk heette het Three-man, maar door naamsverbastering is het vervormd naar Trimen. Met Trimen drinkt iedereen net zolang mee als hij wil of kan. De spelers die niet meer kunnen/willen drinken vallen af. Het doel is dan natuurlijk om zo lang mogelijk te blijven zitten.

Doel: Zo lang mogelijk in het spel blijven
Aantal Spelers: 4-8 spelers
Benodigdheden: 2 dobbelstenen, glazen en bier

Regels: 
Voordat het spel begint, wordt eerst besloten wie de ‘Trimen’ wordt. Dit wordt besloten door het gooien van een dobbelsteen. De speler die het eerst een 3, of een som van 3 gooit, is de ‘Trimen’. 

Basisregels 
De speler links van de Trimen begint. Vervolgens wordt het met de klok mee gespeeld. Het is aan de speler die gooit welke actie daarop volgt. De basisregels zijn:

Bij een enkele 3, of een som van 3 Trimen drinkt
Bij een som van 7 Persoon links van de Trimen drinkt
Bij een som van 9 Iedereen drinkt
Bij een som van 11 Persoon rechts van de Trimen drinkt


Wanneer er bijvoorbeeld een 3 én een 4 gegooid wordt, moet dus zowel de Trimen als de persoon links van hem een slok nemen. 

Één en vijf / één en vier 
Daarnaast zijn er nog extra regels om iedereen scherp te houden. Wordt er een 1 en een 5 gegooid, dan moet iedereen zijn rechterwijsvinger aan de rechterneusvleugel plaatsen. Wie dit als laatste doet moet drinken.

Wanneer een speler een 1 en een 4 gooit, moet iedere speler zijn duim op de rand van de tafel plaatsen. Wederom wie hier als laatste is, moet drinken.

Battlen 
Wanneer een speler dubbelt gooit, dient er een battle gespeeld te worden. De speler die de dubbel heeft gegooid mag kiezen met wie hij wil battlen. Eerst wordt er door de speler gegooid die de dubbel heeft gegooid, vervolgens door de uitgedaagde. De speler die het hoogst aantal ogen gooit moet zijn aantal ogen in slokken opdrinken.

Bij een battle kan er, door iedereen ingestemd, met één of twee dobbelstenen gespeeld worden.

Wisselen van de Trimen 
Wanneer de Trimen zelf een 3 of een som van 3 gooit, mag de hij een andere speler als Trimen aanwijzen (behalve bij de eerste beurt). Op deze manier is wisselt de rol van Trimen telkens, en wisselen ook de personen links en rechts naast de Trimen.

Overzicht 

Bij een enkele 3, of een som van 3 Trimen drinkt
Bij een som van 7 Persoon links van de Trimen drinkt
Bij een som van 9 Iedereen drinkt
Bij een som van 11 Persoon rechts van de Trimen drinkt
1 en 5 Rechterwijsvinger aan rechterneusvleugel
1 en 4 Duim op de rand van de tafel
Hetzelfde aantal ogen Battlen

Speelpunten
   

Advertenties

 

Add This

Top Linkpartners

StudentenVacature.NL
Top linkpartner
Top linkpartner
Top linkpartner
Top linkpartner


Jou site op deze plek?
Ook linkpartner worden?