www.spellenpagina.info www.drinkspellen.info www.kaartspellen.info www.dobbelspellen.info www.bordspellen.info

Mexen

Mexen is een dobbelspel dat erg populair is bij studenten. Het is ook wel bekend als Mexico of Mexicanen. Het spel gaat vaak gepaard met veel drank en veel lol. Mexen doet het goed op feestjes en is een leuk is om in te drinken.

Doel: Mex gooien (2 en 1)
Aantal Spelers: Onbeperkt aantal deelnemers
Benodigdheden: 2 dobbelstenen, glazen en drank

Regels
Het spel wordt gespeeld met dobbelstenen die tegelijkertijd gegooid worden. De eerste speler bepaalt hoe vaak er gegooid mag worden, met een maximum van drie keer. Wanneer de eerste speler na twee keer gooien tevreden is met zijn score, dan mogen de overige spelers ook maar 2 keer gooien. Het laatste aantal gegooide ogen telt, niet de hoogste score. Dus schat goed je kansen in. Nadat iedereen gegooid heeft wordt er gekeken wie er het laagste aantal punten heeft. Deze persoon moet het glas drinken leeg adten. Deze persoon mag tevens de volgende ronde beginnen met werpen.

De hoogste score die kan bereiken is Mex; een 2 en een 1. Wanneer een speler in een beurt een 1 of een 2 gooit, mag hij deze laten liggen en met de andere dobbelsteen proberen Mex te vormen. Dit geldt gewoon als een worp. Een speler mag de 1 of 2 maar 1 keer laten liggen. Een eventuele derde worp moet dus weer met twee dobbelstenen gegooid worden.

Puntentelling
Het hoogst gegooide aantal ogen geldt als tiental, het laagste als eenheid. Dus wanneer er een 3 en een 6 gegooid wordt, heeft deze speler 63 punten. Bij een worp van twee dezelfde aantal ogen geldt het getal als honderdtal. Dus bij dubbel 4 heb je 400 punten gegooid.

Extra regels

Van tafel gooien van een dobbelsteen:   Glas leeg adten.
Het gooien van een 3 en een 1:   Deze speler mag iemand aanwijzen om een glas leeg te adten. 
Uitkoop Wanneer een persoon besluit te stoppen wordt ter plekke bedacht hoeveel glazen deze moet adten om te mogen stoppen.
Mats-Adt   Wanneer het bij iemand uit de hand loopt kan je er voor kiezen zijn of haar adtje te drinken. 


Einde spel
Het spel is afgelopen wanneer er gezamenlijk besloten is om er mee op te houden of wanneer de drank op is.

Speelpunten
   

Advertenties

 

Add This

Top Linkpartners

StudentenVacature.NL
Top linkpartner
Top linkpartner
Top linkpartner
Top linkpartner


Jou site op deze plek?
Ook linkpartner worden?