www.spellenpagina.info www.drinkspellen.info www.kaartspellen.info www.dobbelspellen.info www.bordspellen.info

Boeren

Boeren is een spel waarbij het gaat om het (niet) verkrijgen van de laatste boer, want dat betekent: drinken! Het is een leuk spel voor in de kroeg of een barretje. Het spel kan erg snel gaan en er kan naar keuze veel verschillende drank geschonken worden. Je kan goedkoop dronken worden, maar ook voor veel geld niks te drinken krijgen…

Doel: Het (niet) verkrijgen van de laatste boer
Aantal Spelers: Vanaf 4 spelers
Benodigdheden: 52 kaarten

Regels
Allereerst moet er een deler gekozen worden. Hiervoor ontvangt iedereen vooraf aan het spel een kaart. De speler met de hoogste kaart begint met delen. De deler begint de kaarten met de klok mee uit de delen. Iedereen ontvangt 1 kaart per keer die open op tafel ligt. De deler deelt net zolang door totdat de eerste boer op tafel verschijnt.


De speler die de eerste boer ontvangen heeft mag de soort drank kiezen. Als de drank gekozen is gaat de deler verder met delen totdat de tweede boer op tafel verschijnt. De speler met de tweede boer betaalt het drankje. Vervolgens wordt er verder gedeeld tot de derde boer gedeeld wordt. De speler die de derde boer krijgt, gaat het drankje halen. Uiteindelijk gaat het erom, wie krijgt de vierde boer… Helemaal als er een groot glas jenever staat te wachten opgedronken te worden. Maar de speler met de vierde boer is de klos (of juist niet); deze drinkt het glas leeg. Als troost mag deze speler de volgende ronde delen.

Variant met dobbelsteen
Boeren kan ook gespeeld met een dobbelsteen. Om de beurt wordt er gegooid met een dobbelsteen. Wanneer een speler een zes gooit, geldt dezelfde regel als de eerst boer. De tweede zes als de tweede boer, etc. Wanneer je geen kaartspel voor handen hebt, maar wel een dobbelspel, is dit een handige uitweg.

Speelpunten
   

Advertenties

 

Add This

Top Linkpartners

StudentenVacature.NL
Top linkpartner
Top linkpartner
Top linkpartner
Top linkpartner


Jou site op deze plek?
Ook linkpartner worden?