www.spellenpagina.info www.drinkspellen.info www.kaartspellen.info www.dobbelspellen.info www.bordspellen.info

99

Doel: Niet de 99 passeren
Aantal Spelers: Vanaf 2 spelers
Benodigdheden: kaartspel, glazen en drank

Regels: Schud de kaarten en deel voor elke speler vier kaarten. Vervolgens leggen de spelers om beurten een kaart op of tafel. Bij het weggooien moet elke speler de nieuwe totaalwaarde van de stapel opnoemen.

Bijvoorbeeld speler 1 begint met een zeven. Dan roept hij bij het weggooien 7. Vervolgens pakt hij een kaart zodat hij weer vier kaarten heeft. Speler 2 speelt daarna een bijvoorbeeld een negen. Hij roept 16 en raapt ook weer een nieuwe kaart. Dit gaat zo door tot de 99 bereikt is. Wie met zijn kaart de 99 passeert, moet drinken.

Om het spel leuker te maken zijn er een aantal kaarten die een speciale functie hebben in het spel. Hier de waarde van alle kaarten en de kaarten met speciale betekenissen:

Aas 1 of 11
Koning De waarde van de koning is 0. Wie een koning op gooit mag iemand aanwijzen die een adje moet drinken. Gooit deze speler ook een koning op, dan gaat het adje terug.
Vrouw 10 punten
Boer 10 punten
10 Bij het opgooien van een 10 komen er 10 punten bij de totaalwaarde, of gaan er 10 vanaf. De speler die deze kaart opgooit mag dit beslissen.
4 Een beurt overslaan. Niet de speler na jou, maar de speler zelf die de 4 opgooit slaat een beurt over. De waarde van de stapel verandert niet. Handige kaart wanneer de stapel op 99 staat.span>
Overige kaarten De overige kaarten hebben een overeenkomstige waarde.

Speelpunten
   

Advertenties

 

Add This

Top Linkpartners

StudentenVacature.NL
Top linkpartner
Top linkpartner
Top linkpartner
Top linkpartner


Jou site op deze plek?
Ook linkpartner worden?